În 2011 Primăria București a decis începerea unei ample operațiuni urbane, de lărgire a străzilor Berzei-Buzești pentru a face loc traficului auto, în detrimentul vieții economice, a patrimoniului și peisajului urban existent. Proiectul era o continuare a principiilor învechite de lărgire și „modernizare” folosite în urbanismul socialist. Protestele contra au fost întâmpinate cu observația că e „prea târziu”, „de ce nu ați comentat mai devreme”. Mai devreme nu a fost nici o discuție publică, proiectul fiind netransparent și făcut cu sincope. Propunerea este o idee de a corecta un proiect început prost și aduce în discursul public conceptul de „regenerare urbană”. Deși este tot mai des utilizat de către autorități, nu există nici un proces real în acestă direcție, deși Bucureștiul are mare nevoie.
Proiectul a fost realizat de un grup de arhitecți voluntari, sub umbrela Fundației Pro Patrimonio și a primit premiul secțiunii Studii și Proiecte Finalizate și Nerealizate din cadrul
Bienalei Naționale de Arhitectură București 2012.
Lista echipei de arhitecți (și non-arhitecți) voluntari: Alexandru Beldiman, Klaus Birthler, Florin Botea, Dan Cioclu, Peter Derer, Pierre Bortnowski, Raluca Munteanu, Mirela Duculescu, Lucian Corduneanu, Nicuşor Dan, Mariana Celac, Maria Duda, Andrei Fuselova, Crina Manolescu, Raluca Mihalache, Mircea Iosif, Gheorghe Ionică, Adrian Mihăescu, Marius Neagoie, Răzvan Oprea, Diana Stănciulescu, Vlad Vernica, Şerban Sturdza, Teodora Popescu, Ciprian Stoian, Cristina Ştefan, Iulian Ungureanu, Nicolas Triboi, Carol Toth, Irina Teodorescu, Doina Vella.